Szerelés, telepítés

M

agyarországra az 1980-as években jutottak el az elektronikus biztonságtechnikai eszközök, amelyeket elsősorban az értékeiket, ingóságaikat óvó magánszemélyek, illetve cégek telepítették. Ezen rendszerek szerelésének nem az volt az elsődleges célja, hogy az illetéktelen betörést megakadályozzák, hanem csupán a behatolási idő késleltetése, valamint a behatolás tényének jelzése olyan személynek, vagy szervezetnek, amely intézkedésre képes és jogosult. Eleinte a hazánkban megjelenő amerikai mintára gyártott betörésjelző központok általában a gyengébb gyártási technológiával rendelkező ázsiai országokból származtak.  Szerelésüknek célja elsősorban a betörő elriasztása volt, működésüket olykor a téves riasztások jellemezték.

Ugyanebből a problémából kifolyólag a berendezések is gyakran tévesen működtek, mellyel rengeteg kellemetlenséget okoztak. További problémát okozott, hogy mivel Magyarországon ezen a területen még nem voltak képesített szakemberek, illetve teljesen új volt a gazdasági piacon a vagyonvédelmi területet, sem kamarailag, sem törvényileg nem korlátozták még.

A gyakori meghibásodások miatt, egyre inkább előfordult, hogy a közvetlen környezet már nem figyelt fel az esetleges riasztásokra, betudván azt, egy újabb meghibásodásnak. Valamint a vagyonvédelmi szakma fejlődésével lépést tartva a behatolók is egyre nagyobb gyakorlatra tettek szert a rendszerekkel kapcsolatosan, csiszolva tudásukat és megtalálva a kiskapukat arra, hogy minél rövidebb idő alatt semlegesítsék a rendszereket. 
Ezért is volt szükség arra, hogy az illetéktelen betörőkkel szemben mindig egy lépéssel előbbre járjon a szakma, folyamatosan finomítani kellett a technológiát, illetve biztonságosabbá kellett, hogy váljanak az eszközök.

Az elmúlt 10 év kitartó munkájával, valamint szüntelen bővülő, technikailag növekvő szakmai tapasztalatunkkal kiszolgálva az egyre magasabb szintű követelményeket, sikerült az egyik legtekintélyesebb vagyonvédelmi telepítő cégé válnunk. Az általunk kiépített biztonságtechnikai rendszerek mennyisége mára meghaladja a több ezret.

Szerelési tevékenységünk során is vevőink teljes körű kiszolgálására törekszünk betörésjelző, beléptető, tűzjelző és videó rendszereinken kívül, számos kombinált és speciális védelmet helyeztünk üzembe.

Cégünk rendelkezik a tárgyi munka kiépítéséhez szükséges saját tulajdonú műszaki-technikai eszközökkel.

Telepítéseinket tanult, vagyonvédelmi szakemberek végzik, akik a szükséges hatósági engedélyekkel rendelkeznek.  Nagyfokú szakmai tapasztalatuk, tudásuk biztosítja, hogy a lehető legjobb kiépítésben valósuljon meg vevőink biztonsági rendszere.

Fontos, hogy cégünk minden telepítést megelőzően egy helyszíni felmérést végez, ahol az összes felmerülő lehetőséget egyezteti az ügyfeleivel, majd csak ezután lát neki a következő munkálatoknak.


A telepítés főbb részei:


  • reggel az anyag, dokumentáció felvétele raktárunkból, majd indulás az ügyfélhez,
  • megérkezés a helyszínre, a rendszer konfigurációjának átbeszélése az ügyféllel,
  • vezetékezés megkezdése,
  • eszközök szerelvényezése
  • központ felprogramozása,
  • internetes csatlakoztatás,
  • tesztelés,
  • használati oktatás, átadás,
  • rendszer dokumentálása,
  • papír munka, szerződés megkötése,
  • pénzügyi részek rendezése,
  • rendszer nagyságától függően távozás.
A rendszer nagyságától függően, egy kiépítés akár több napos is lehet, ebben az esetben a vevővel ez előzetesen átbeszélésre kerül.

Rendszer csere


P

artnereink felmerült igényei alapján, szeretnénk alkalmat nyújtani arra, hogy akinek már van vagyonvédelmi rendszerrel, de nem elégedett vele, vagy az már elavult, azt társaságunk a régi eszközök beszámításával új, korszerű és megbízható rendszerre cserélje le. A beszámítás részleteit, helyszíni megbeszélés keretei közt szaktanácsadó kollégáinkkal tudja egyeztetni.