Gyakran ismétlődő kérdések

Az akciós rendszertől eltérő konfigurációt szeretne, így is lehetséges-e a kedvezményes ár?

Természetesen ebben az esetben is tudjuk biztosítani az akciós árat. Ebben az esetben az alap kiindulás az akciós rendszer, a további kamerák, illetve kiegészítők ára a kiegészítő eszközök között található áron kerülnek az akciós rendszerhez hozzáadásra. Lehetőség van arra is, hogy kombináljuk a kültéri és beltéri kamerákat, ebben az esetben kérjük érdeklődjön telefonon keresztül az árral kapcsolatosan.

Vidékre kellene a kamerarendszer kiépítése, így is érvényes a megadott ár?

Természetesen, az oldalunkon szereplő árak Magyarország egész területén érvényesek, mely tartalmazza a kamerarendszer eszközdíját, valamint a kiépítés díját is a megadott konfigurációra, ezen felül már plusz költség nem kerül felszámításra a kiszállásért.

Mennyire megbízhatóak ezek a kamera rendszerek?

A konfigurációban szereplő eszközök mind minőségi termékek. A biztonságtechnika, vagyonvédelem piacán lévő nagy múltú gyártóktól származó eszközökről van szó. A kamerás megfigyelőrendszereket nem azért tudjuk ennyire kedvezményes áron biztosítani, mert nem minőségi termékekről lenne szó, hanem mert nagyobb tételben kedvezőbb áron tudjuk megvásárolni a nagykereskedéseknél.

Az akciós rendszerekre is van garancia?

Természetesen cégünk minden általunk szerelt rendszerre garanciát vállal. A felszerelt eszközökre és munkára a törvényben előírt 12 hónap garanciát biztosítjuk. A garancia idő csak abban az esetben veszti érvényét, ha:
– a rendszert és eszközeit nem rendeltetésszerűen használták,
– a rendszer elemein társaságunkon kívül más személy szerelést-javítást végzett,
– a rendszerben olyan változás tapasztalható, amely rongálás eredménye.

A garanciális munkálatokat és egyéb javításokat munkaidőben végezzük. A munkaidő hétfőtől péntekig, 08.00-tól 16.00-ig tart. Garancia idő alatt a rendszer javítása anyag és munkadíj mentes. A munkaidőn kívüli időszakokban lehetőség van arra, hogy Ügyfeleink szervizügyeletünket igénybe vegyék. A szervizügyelet kiszállási díja 15.000.-Ft + ÁFA/alkalom (Bp. és Pest megye területén) 15.500,- Ft + ÁFA/alkalom (Pest megye területén kívül), a kiszállás a jelzést követő 4 órán belül megtörténik. Garanciális esetekben az adott hiba elhárításához szükséges felhasznált anyag költségmentes, garancia időn túl a mindenkori listaár az irányadó.

Vezetékes rendszereknél hogyan történik a kábelezés?

Kollégáink a vezetékes rendszereknél a vezetékek elvezetését többféle lehetőséget nyújtanak, amennyiben a helyszín adottságaiból adódóan lehetőség van a padlástérben történő elvezetésnek, úgy esztétikailag ezt a megoldást javasoljuk, hogy minél kevesebb kábel látszódjon a lakótérben. Amennyiben padlástérben történő kábelezés nem lehetséges, úgy kábelcsatornában kerül elvezetésre a központi egységhez a kábel az érzékelőktől, esetlegesen falélnél történő ragasztással. Ha lakásriasztó rendszer kiépítése mellett az ingatlan felújításán is gondolkodnak, úgy célszerű a kábelek elvezetését a felújítás alkalmával falba vésve elvezetni, az esztétikusabb megjelenés végett.

Nem megoldható a kábelek elrejtése, milyen lehetőségek vannak ebben az esetben?

Amennyiben ügyfeleinknél előzetesen nem történt meg a kamerás megfigyelő rendszer kábelezése, és a későbbiek folyamán nem szeretnék, hogy a kamerarendszer eszközeihez vezetékek menjenek, ebben az esetben ajánljuk rádiós eszközeinket. Lehetőség van arra, hogy a teljes rendszer rádiósan kommunikáljon egymással. Ebben az esetben némileg költségesebb a teljes rendszer kiépítése a vezetékes rendszerrel szemben, viszont esztétikailag szebb látványt biztosít. De fontosnak tartanánk megjegyezni, hogy a kép átvitel minősége miatt érdemes végiggondolni, hogy valamilyen módon megoldható-e kábelezést.

Vannak-e további rejtett költségek?

Gyakran halljuk azt leendő ügyfeleinktől, hogy egyéb szolgáltatóknál megrendeltek egy bizonyos rendszert és csak a telepítés alkalmával derült ki, hogy további dolgokra hivatkozva (kiszállás, üzemanyag költség, plusz munkaóra, rendszer oktatás, egyéb szerelékanyagok) plusz költséget számolnak fel a kialkudott áron felül. Nálunk nincsen rejtett költség, a kialkudott árban minden esetben benne van a kiszállás, üzemanyag, rendszer átadás, oktatás és a teljes rendszer eszközeinek a díja. Telepítés alkalmával, csakis abban az esetben növekedhet meg a rendszer ára, ha a telepítés alkalmával a helyszínen további kamerát, eszközöket kér az ügyfél, de ebben az esetben is a normál árakkal számolunk, semmiféle extra költség nem kerül felszámolásra.

Miért ilyen olcsó a rendszer kiépítése?

Cégünk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy elégedett ügyfeleket tudhasson magáénak, ezért nem arra törekszünk, hogy gyors munkát végezzünk nagy haszonnal, hanem kis haszon mellett is hosszú távon együttműködni tudó, elégedett ügyfélkörrel tudjunk rendelkezni, aki a későbbiek folyamán is bizalommal fordul hozzánk és ismerőseinek is szívesen ajánlja társaságunkat. Ezért fontos számunkra, hogy minőségi termékeket nyújtsunk ügyfeleinknek, mindezt ne horribilis áron. Nagyobb mennyiségben vásároljuk meg a termékeket, így a gyártók jóval kedvezőbb áron tudják nyújtani részünkre az aktuális akciós készleteiket, amit mi kedvezmény formájában átruházunk ügyfeleinknek, ezért valóban kedvezőbb áron tudjuk nyújtani a rendszerek kiépítését. Szó nincs arról, hogy használt, esetlegesen hibás, vagy másolt eszközöket értékesítenénk ügyfeleink részére.

A fenti árakból további kedvezményre van-e lehetőség?

Az oldalunkon található rendszer árak már kedvezményes, akciós árak. Ezek után további kedvezményt már nem tudunk biztosítani.

Milyen távolságra látnak el a kamerák?

Akciós rendszereinkben szereplő kamerák 3-8 mm-es objektívvel vannak ellátva, mely jellemzően 5-15 m-es távolságig lát el. Természetesen ha távolabbi területet szeretne az ügyfél megfigyelni, arra is tudunk megoldást biztosítani, ebben az esetben nagyobb objektívvel ellátott kamerák kerülnek felszerelésre.

Az akciós kamerák éjszaka is látnak?

A kamerák infraleddel vannak ellátva, mely biztosítja az éjszakai megfigyelést, természetesen az éjszakai felvétel nem ugyanolyan minőségű, mint a nappali, de az akciós kamerákon kívül tudunk biztosítani speciális Day/Night kamerákat, amelyek kifejezetten az éjszakai képminőséget javítják, akár abban az esetben is, ha minimális fényt sem tudunk biztosítani a kameráknak éjjel.

Az oldalon található kameraképek az akciós kamerák képei?

Az oldalon található kameraképek, csak illusztrációk, természetesen minden kamera a típusától függően más képet mutat, amennyiben az ügyfél szeretné megnézni a kamera által rögzített képeket, azt irodánkban megtekintheti. De lehetőség van arra is, hogy a helyszínen, telepítés alkalmával válasszon több típusú kamera közül helyszíni megtekintés alkalmával.

Hogyan működik a távoli megfigyelés, mi szükséges hozzá?

A digitális asztali rögzítők beépített webszerverrel rendelkeznek, mely lehetővé teszi, hogy a helyszínen kiépítésre került kamerás megfigyelő rendszer képeit bárhonnan interneten keresztül, felhasználónév és jelszó használatával megtekinthesse az ügyfél. Ehhez a helyszínen rendelkezni kell vezetékes internet elérhetőséggel, illetve a hálózatba történő kötéshez egy routerrel, melyet igény esetén cégünk a kamerarendszer mellé biztosítani tud.

Hány napot tud rögzíteni az asztali rögzítő?

Az asztali DVR-ben elhelyezett merevlemezre kerül rögzítésre a kamerák képe, a rögzítés időtartama függ a merevlemez nagyságától, illetve a kamerák darabszámától, valamint a mozgás gyakoriságától. Jellemzően minimum 1 hét, de ez lehet akár 1 hónap is.

Lehetőség van-e a rögzített képek lementésére?

Természetesen a DVR-en tárolt kameraképeknél lehetőség van arra, hogy a felvételeket lementsük, ez történhet USB-n keresztül Pendrive-ra, vagy pedig egy külső eszközön (digitalizálón) keresztül DVD-re.